05:20 MŪZA 0 Comments

Punšas - tobulas vasaros gėrimas!

Kai tik saulutė pradeda mus džiuginti savo spinduliukais, kaipmat gaivinamės kokiais nors gėrimais. Mano mėgstamiausias, niekada nenusibostantis - punšas! Dievinu jį! 
Vaišinu svečius per šventes, laisvalaikiu pasilepinu ir viena. Tai ne tik gėrimas, bet ir vaisių desertas tuo pačiu! 
Kviečiu išmokti pasidaryti punšą ir suruošti punšo vakarėlį savo draugams, juk kaip tik baiginėjasi vasara!  

Taigi, kaip gi paruošti šį dieviško skonio gėrimą? 
Yra nemažai įvairių receptų, bet turiu ir savą, kuris nėra sudėtingas ir tiks bet kuriai iš Jūsų! Įdedu palyginimui alkoholinio ir nealkoholinio punšo nuotraukas. Geltonas - nealkoholinis, raudonas - alkoholinis. Galima rinktis pagal patinkančią spalvą, bet užtikrinu - svečiams labiau patinka alkoholinis :) Būkite ramios - svečiai neprigers, tai lengvai svaiginantis gėrimas, o apsvaigimas praeina taip pat greitai, kaip ir baigiasi eilinė išgerta šio gėrimo taurė.
Punšą darau 14 litrų didžiulėje taurėje, jeigu tokios talpos indo neturite, galite naudoti didesnę stiklinę vazą ar pan.. 
Svarbiausia darant punšą atsipalaiduoti ir per daug nesigilinti į gamybos procesą, jei ko nors per daug/mažai supilsite - ne bėda! Vaisiai išskiria įvairių sulčių ir padės išgauti puikų skonį! Tereikia leisti punšui pastovėti bent valandą laiko. Kuo ilgiau jis stovi - tuo skanesnis! Net ir sekančią dieną, be šaldytuvo jis išlieka skanus! Nors, nekantraujantys gali gerti ir iškarto, kol gersite - vaisiai darys savo darbelį ir punšas bus vis skanesnis.

Alkoholiniam punšui 2-3 damoms pasimėgauti:
- apelsinų sultys (2 litrai, galima ir pamaišyti: litrą apelsinų sulčių ir pvz. litrą multivitaminų);
- sangria vynas (supilu 1,5 litro butelį);
- degtinė, trauktinė ar pan. (0,5 litro, jei norite, kad svečiai apsvaigtų, galite ir daugiau :) );
- koks nors gazuotas limonadas, sprite ar pan. (1,5 litro);
- pjaustyti vaisiai, bet kokie, kuriuos tik turėsite, gali būti: persikai (tinka ir marinuoti), obuoliai, kriaušės, vynuogės, braškės, arbūzas, melionas ir t.t. Vaisių turi būti iki pusės Jūsų indo, kuriame bus punšas.

Viską sumaišome, sumakaluojame ir vuolia! Punšas paruoštas, palikite bent valandelei pastovėti. Jeigu valandėlės neturite - galite gerti iškarto. Galima pridėti ir ledukų.

Nealkoholiniam punšui 2-3 damoms atsigaivinti:
- apelsinų sultys (2 litrai, galima ir pamaišyti: litrą apelsinų sulčių ir pvz. litrą multivitaminų);
- vynuogių sultys (supilu 1 litras);
- koks nors gazuotas limonadas, sprite ar pan. (1,5 litro);
- pjaustyti vaisiai, bet kokie, kuriuos tik turėsite, gali būti: persikai (tinka ir marinuoti), obuoliai, kriaušės, vynuogės, braškės, arbūzas, melionas ir t.t. Vaisių turi būti iki pusės Jūsų indo, kuriame bus punšas.
Viską sumaišome. Galima pridėti ir ledukų.

Gamybos procese galima ragauti :) Pilti punšą reikia į didesnes taures arba stiklines su samčiu.
Tikiuosi rasite laiko pasimėgauti šiuo gėrimu, tikrai labai-labai siūlau!!! Palepinkite save ir savo artimuosius! Punšas ne tik skanu, bet ir gražu, tikra stalo puošmena!

0 komentarai (-ų):