Plaukų priauginimas? Kas tai? Ar kenkia?

07:04 tavomuza 0 Comments

Apie priauginamus plaukus galiu kalbėti be galo, nes pati juos šiuo metu nešioju, jais džiaugiuosi ir taip pat siūlau šią procedūrą savo klientėms, kurios nori ilgesnių ar tankesnių plaukų. Seniau buvau neigiamai nusistačiusi prieš plaukų priauginimą, kol neišbandžiau to pati.
Būdas, apie kurį kalbėsiu - tai plaukų priauginimas karštuoju būdu. Ką tai reiškia? Paaiškinsiu buitiškai: paimama plaukų sruogelė, kurią ruošiamasi priauginti, pridedama prie Jūsų plaukų sruogelės ir pritvirtinama maždaug 1cm atstumu nuo plaukų šaknų. Tvirtinimo vietoje yra kapsulė, kuri prispaudžiama su specialiu karštu įrankiu, jis padeda išlydyti kapsulę. Išlydyta kapsulė tampa košės konsistencijos ir pirštų pagalba suformuojama nauja, ryžio formos kapsulė. Sustingusi kapsulė laiko plaukų sruogas kartu. Su laiku, augant plaukui ši kapsulė leidžiasi žemyn. Po keletos mėnesių ją reikia išlydyti/nuimti ir vėl perkelti aukščiau tam, kad ir vėl būtų lengva šukuotis, nešioti tuos priaugintus plaukučius. Tai vadinama priauginamų plaukų korekcija. Jos metu sena kapsulė būna pašalinama, uždedamos/priauginamos tos pačios plaukų sruogos, formuojama nauja kapsulė. Kas būna jei plaukų korekcija neatliekama laiku? Kapsulės yra toliau nuo šaknų, atsiranda nepatogumas šukuojantis, yra tikimybė užkliūti už kapsulės ir išpešti priaugintą sruogą arba dalį plaukų. Taip pat natūraliai išslinkę per visą tą laiką (keletą mėnesių) plaukai, kurie vis dar laikosi kapsulėje, pradeda veltis aplink kapsulę, gali atsirasti susivėlusių plaukų sruogų. Ataugusios toliau nuo šaknų kapsulės pradeda labiau matytis.
Kokybiškas plaukų sruogas galima nešioti net keletą metų! Šiuo metu vienos kokybiškos sruogelės kaina siekia apie 2 eur. Kiek sruogelių reikia? Tai labai individualu ir priklauso nuo poreikio bei situacijos. Patankinimui būna pakanka 30 sruogelių (tiek nešioju pati), o plaukų prailginimui kartais reikia ir virš 100 sruogų.
Yra dar priauginimas mikrožiedeliais. Kai kurie teigia, kad tai "šaltasis", saugus plaukų priauginimo būdas. Kodėl saugus? Nes Jūsų plaukas nėra veikiamas karščio, per smulkų žiedelį perveriama Jūsų plaukų sruogelė. Žiedelio viduje yra silikonas, kuris neleidžia sruogai slysti iš žiedelio, žiedelis papildomai būna suspaudžiamas. Šio būdo savo klientėms nerekomenduoju. Mano asmeninė nuomonė dėl šio būdo yra tokia, kad vis tik tas žiedelis yra daug sunkesnis nei aukščiau minėta kapsulė ir jis stipriau tempia plauką, todėl silpnam plaukui tai nepatariama, gali jį nusilpninti dar labiau. Priauginama sruogelė pati savaime yra papildomas svoris mūsų plaukui, o mikrožiedelis viską dar labiau apsunkina. Šį būdą rekomenduočiau tik esant tankiems, tvirtiems plaukams. 
Kaip prižiūrėti priauginamus plaukus? Kaip jie atrodo? Kur galima įsigyti? Apie viską plačiau papasakosiu šiame video įraše:

0 komentarai (-ų):